Zagovaranje dječjih prava

Zagovarački projekti SOS-a - Djeca i mladi u alternativnoj skrbi

ZagovaranjeDjeca i mladi u alternativnoj skrbi, Upoznaj svoja prava! brošura je prevedena i izdana od strane SOS Dječjeg sela Hrvatska i Foruma za kvalitetno udomiteljstvo. Navedena brošura Vijeća Europe prilagođena je djeci i mladima s ciljem boljeg razumijevanja njihovih prava. Poznavanje vlastitih prava pomaže se da djeca i mladi zaštite i preuzmu aktivnu ulogu u skrbi koju dobivaju.

O čemu govori brošura?

Brošura prati tri mlade osobe koje će podijeliti različita iskustva – ne samo svoja, nego i iskustva druge djece i mladih u alternativnoj skrbi. Svrha je pomoći djeci i mladima da steknu bolji uvid u način na koji funkcionira alternativna skrb, u prava koja imaju kao mlade osoba u alternativnoj skrbi kao i u to poštuju li se ta prava. U brošuri se navode i neki konkretni primjeri problema koji se pojavljuju tijekom procesa pružanja skrbi, što bi trebalo pomoći u donošenju odluka i poboljšavanju komunikacije sa pružateljima skrbi i socijalnim radnicima. Poznavanje vlastitih prava i razumijevanje njihova značenja za svakodnevni život mogu djeci i mladima dati snagu da otvoreno izražavaju svoje mišljenje i da preuzmu aktivnu ulogu u vlastitoj skrbi.

Djeca i mladi u alternativnoj skrbi - upoznajte svoja prava! (PDF, 4,5 MB)

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 05.10.2015.

SOS predstavnici vas očekuju!

Ovaj tjedan 30 SOS predstavnika potpisuje trajne naloge sa građanima na 8 lokacija. U Zagrebu smo prisutni u Shopping centru POINT te u Kauflandu, Kneza Branimira 119. Posjetite nas i u LIDL-u, Krapina, Frana Galovića 7A. U gradovima Varaždinu, Osijeku, Rijeci, Puli, Koprivnici i Ivancu popričajte sa SOS predstavnicima, saznajte sve o nama i postanite član Kluba prijatelja!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 02.10.2015.

Čarolija PSC Osijek za devet godina prijateljstva

Devetu godinu zaredom PSC Osijek donira SOS Dječje selo Ladimirevce i time pokazuje svoju predanost i vjernost ideji obiteljskog koncepta skrbi koji se u SOS Dječjem selu Ladimirevci provodi u 16 SOS obitelji.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 01.10.2015.

Ove subote svi trk na Jarun, jer 'Roniti se mora'

Da je ronjenje predivan sport treću će godinu za redom ronilački klub 'Roniti se mora' pojasniti našim mladima koji će s uvijek jednakim zadovoljstvom, sudjelovati u akciji na Jarunu.

Saznajte više