Zagovaranje dječjih prava

Zagovarački projekti SOS-a - Djeca i mladi u alternativnoj skrbi

ZagovaranjeDjeca i mladi u alternativnoj skrbi, Upoznaj svoja prava! brošura je prevedena i izdana od strane SOS Dječjeg sela Hrvatska i Foruma za kvalitetno udomiteljstvo. Navedena brošura Vijeća Europe prilagođena je djeci i mladima s ciljem boljeg razumijevanja njihovih prava. Poznavanje vlastitih prava pomaže se da djeca i mladi zaštite i preuzmu aktivnu ulogu u skrbi koju dobivaju.

O čemu govori brošura?

Brošura prati tri mlade osobe koje će podijeliti različita iskustva – ne samo svoja, nego i iskustva druge djece i mladih u alternativnoj skrbi. Svrha je pomoći djeci i mladima da steknu bolji uvid u način na koji funkcionira alternativna skrb, u prava koja imaju kao mlade osoba u alternativnoj skrbi kao i u to poštuju li se ta prava. U brošuri se navode i neki konkretni primjeri problema koji se pojavljuju tijekom procesa pružanja skrbi, što bi trebalo pomoći u donošenju odluka i poboljšavanju komunikacije sa pružateljima skrbi i socijalnim radnicima. Poznavanje vlastitih prava i razumijevanje njihova značenja za svakodnevni život mogu djeci i mladima dati snagu da otvoreno izražavaju svoje mišljenje i da preuzmu aktivnu ulogu u vlastitoj skrbi.

Djeca i mladi u alternativnoj skrbi - upoznajte svoja prava! (PDF, 4,5 MB)

Novosti

Objavljeno:
utorak, 01.12.2015.

Vrijedna donacija za pomoć žrtvama poplava

Rotary club Zagreb Maksimir i SOS Dječje selo Ladimirevci u subotu, 28.11.2015. u Drenovcima potpisali su ugovor o donaciji vrijednoj 70.000,00 kuna.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 01.12.2015.

Postanite prijatelj djece SOS Dječjeg sela Hrvatska

Ovaj tjedan 30 SOS predstavnika potpisuje trajne naloge sa građanima na 8 lokacija. Posjetite nas u Zagrebu na lokacijama IKEA centra, WESTGATE shopping centra kao i Shopping centra POINT. Također prisutni smo u BILLA, Zagrebačka 3 u Zagrebu. U gradovima Osijeku, Bjelovaru, Varaždinu, Rijeci, Puli, Koprivnici i Ivancu popričajte sa SOS predstavnicima, saznajte sve o nama i postanite član Kluba prijatelja!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 27.11.2015.

Bravo Mateja! Ti si ponos SOS Dječjeg sela Hrvatska

Mateja Solomun djevojka je na koju smo posebno ponosni. Mlada, pametna i uspješna Mateja pokazala je da trud, rad i odličan uspjeh u školovanju mogu itekako biti nagrađeni.

Saznajte više